مجله روشنفکر

مجله روشنفکر جایی برای ژرف اندیشیدن

هر ایرانی یک پیشنماز!/ طنز/ اسکندر دلدم

akhoond

روشنفکر/ افزایش امیدوار کننده تعداد روحانی در کشور/ یکی از موفقیت های چشمگیر سال های پس از انقلاب افزایش تعداد علمای اعلام و روحانی به نسبت سرانه جمعیت است و امید می رود با ادامه این روند در سال های آینده تعداد علما و روحانیون با تعداد جمعیت کشور برابر شده و همه مردم طلبه و یا عالم باشند!

       در رژیم گذشته فقط در حوزه علمیه قم و مشهد مدارس علمیه جهت آموزش طلاب وجود داشت و علاقمندان به کسوت پر افتخار روحانیت مجبور بودند برای گذراندن ادوار طلبگی از شهرستان ها و روستاهای دور افتاده عازم قم و مشهد شوند و یا به حوزه علمیه نجف اشرف بروند. اما بعون و قوه الهی پس از بروز انقلاب اسلامی تقریبا در تمام شهرها و قراء و قصبات کشور، حتی شهرهای توریستی و ساحلی رامسر و محمودآباد و چالوس حوزه علمیه دایر و اهالی سرگرم طلبگی هستند!

1حتی به کوشش و همت حکومت اسلامی در تایلند هم در کنار مسجد جامع امام خمینی بانگکوک حوزه علمیه مردانه و زنانه دایر شده است.

       در گذشته طلبگی شغلی مردانه محسوب می شد و حوزه های علمیه ویژه بانوان وجود نداشت اما پس از تغییر رزیم ایران از شاهنشاهی به اسلامی خواهران هم امکان ورود به حوزه ها را پیدا کردند و حالیه در قم و مشهد و اقصی نقاط ایران حوزه های مخصوص طلبگی خواهران وجود دارد.

       همچنین در زمان شاه طلبه ها فقط به کسب علوم دینی می پرداختند اما اکنون روحانیون در تمام امور کشور از ریاست حکومت گرفته تا امور نظامی و هنری و فیلم سازی و کارگردانی و تجارت و صنعت و سفارت و وزارت و امور پزشکی و قضاوت و سایر امور فعال هستند.

       روزنامه اطلاعات (ارثیه مرحوم عباس مسعودی که به حجت الاسلام دعایی رسیده است!) در یکی از شماره های اخیر خود آمار امیدوار کننده ای از رشد طلبگی در کش ور داده است که نشان می دهد در کنار رکود اقتصادی، بویژه در بخش مسکن و رشد بیکاری، خوشبختانه در بخش تولید علمایی رونق قابل توجهی وجود دارد!

       روزنامه اطلاعات در مطلبی با اشاره به اینکه،در حال حاضر بالغ بر 185 هزار نفر طلبه و فاضل و پژوهشگر دینی در حوزه های علمیه مشغول به تحصیل و تحقیق هستند و امسال حدود 17 هزار طلبه اولی (چیزی شبیه نوآموزان دبستانی – شاگرد اولی) به این خیل عظیم پیوسته اند، نوشت: «آیا توزیع مبلغانی که پاسخگوی دین مردم در دنیای متجدد باشند صورت گرفته یا نه؟!»

       با توجه به آماری که روزنامه اطلاعات داده است اگر با ارفاق جمعیت کش ور را 80 میلیون نفر (اعم از نوزاد و کودک و نوجوان و زنان خانه دار) در نظر بگیریم، در حال حاضر برای هر چهار صد نفر نوزاد و کودک و نوجوان و زن و مرد ایرانی یک عدد روحانی وجود دارد! (به هر چهارصد نفر یک روحانی می رسد!) که حتی در کشورهای پیشرفته صنعتی هم این مقدار روحانی وجود ندارد!

       وجود دو ماه محرم و ماه صفر و یک ماه رمضان و وفور ایام سوگواری در ایران و توسعه مرگ و میر و نیاز روز افزون کش ور به گریه و زاری سبب رونق شغل روحانیگری شده است و روحانیون مشهور برای هر ساعت سخنرانی و روضه خوانی و درآوردن اشک مستمعین دو – سه میلیون تومان دریافت می کنند، که از مالیات هم معاف است!

       درآمد بالای روضه خوانی و وجود بازار مصرف رو به رشد گریه و زاری و سوگواری موجب گرایش نیروی کار به تحصیل علوم و فنون دینی و مذهبی شده است.

       همگام با افزایش روحانی در کشور شهرداری ها، از جمله شهرداری تهران، با تمام توان سرگرم ساخت مساجد جدید هستند تا به هر روحانی یک پیشنمازی مسجد برسد!

       در حال حاصر به واسطه نا متناسب بودن تعداد مساجد با تعداد روحانیون، در بعضی مساجد دو – سه روحانی کار پیشنمازی را به نوبت انجام می دهند!

       بعضی از شهروندان که مراتب ایمان شان ضعیف است و یحتمل تحت تاثیر شبکه های معاند ماهواره ای و فضاهای مجازی قرار دارند اشکال می کنند که چه خوب بود در کنار افزایش تعداد روحانیون تعداد ماموران پلیس و نیروی انتظامی و تعداد پزشکان و پرستاران و سایر خدمتگزاران جامعه را هم افزایش می دادند و همانطور که به فکر آخرت مردم هستند به فکر این دنیای آنها هم بودند!

عده ای هم اشکال می کنند که اگر مسئولان همانطور که برای خدا خانه (مسجد) می سازند و تعداد خانه های خدا (مساجد) را افزایش می دهند برای خلق خدا (امت فلک زده همیشه بی خانمان) هم خانه ساخته بودند الساعه این همه بی خانمان و کارتن خواب در کشور نداشتیم!

       … به امید روزی که هر ایرانی یک پیشنماز داشته باشد!

از جنبش سکولار دموکراسی

اطلاعات

این ویودی در سپتامبر 29, 2016 بدست در Uncategorized، فرهنگ و هنر فرستاده شده و با برچسب خورده.

بایگانی

سپتامبر 2016
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

یادآوری

نشر مطالب تولیدی روشنفکر، با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.

اعلان

مجله روشنفکر از تاریخ ۲۰۱۷/ ۰۱/ ۱۵ در قالب «دوهفته نامه» منتشر گشته و ماهی دوبار به روز می‌شود.
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: